Kies je tak
van sport
blog102
Blog, Malaga, Trainen, Zwemmen,

Time flies in Malaga when you’re having fun

Nieuws / Media

Eindhovens Dagblad: CTO Eindhoven verder als CTO Zuid

NOC*NSF: Centra voor Topsport en Onderwijs opnieuw geaccrediteerd


Time flies in Malaga when you’re having fun

door: Michiel Reijnders, strength & conditioning coach CTO Zuid.

“Heb je interesse om in januari drie weken mee op trainingsstage te gaan met de Nationale Zwemploeg naar Malaga?”

Dat was de vraag die ik van bondscoach Marcel Wouda een maand of twee geleden voorgelegd kreeg. Het zou mijn eerste keer worden; op trainingsstage als ‘Strength & Conditioning Coach’. Wat moet ik daarvan verwachten? Waar komen we precies terecht en hoe ziet de krachttrainingsruimte er daar uit? Maar liefst drie weken weg van huis. Dat is ook best wel lang, zeker voor een pas getrouwd man ;).

Maar bovenal is dit natuurlijk een geweldige uitdaging. In mijn beleving toch wel de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’ in mijn vakgebied. Natuurlijk wilde ik dit mee maken!

Inmiddels is het zover; ik zit hier in Malaga en week één is voorbij gevlogen. De dagen vullen zich voornamelijk met vroeg opstaan, eten, trainen, eten, rusten, trainen, eten en slapen. Tussendoor hebben we ook nog een beetje vrije tijd om de mooie en gezellige stad Malaga te bewonderen en hier en daar een zonnestraaltje mee te pikken (met een temperatuur van zo’n 15 graden in de schaduw is het hier in het zonnetje vrij aangenaam kan ik jullie vertellen). We verblijven in een gerenoveerd klooster, midden in het centrum recht tegenover het Teatro Romano. We zijn de eerste groep die ze ontvangen in dit klassieke pand. Ook voor de eigenaren en het personeel was alles nieuw dus de eerste dagen was het voor hen ook even ‘zoeken’. Uiteindelijk is alles perfect geregeld en doen ze er alles aan om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Mijn werkzaamheden zijn eigenlijk niet heel veel anders dan in het CTO Training Centre in Eindhoven. Drie ochtenden in de week ben ik verantwoordelijk voor de krachttraining van de zwemmers. De airco ontbreekt weliswaar, maar qua materiaal is het een prima ruimte om te werken aan de fysieke staat van deze topsporters. Het grote verschil met ‘thuis’ is toch wel dat ik me hier 24/7 tussen de zwemmers en zwemexperts (coaches en fysiotherapeuten) bevindt en zoveel mogelijk zwemtrainingen probeer bij te wonen. Hierdoor leer ik continue over de ‘ins en outs’ van het zwemmen. Dit wissel ik af met het nodige vakinhoudelijke leeswerk, taxichauffeur spelen, schema’s schrijven voor andere sportprogramma’s en werken aan mijn eigen fysieke staat.

Daarnaast durf ik de sfeer in de groep gerust ‘geweldig’ te noemen. Omdat het mijn eerste keer is, leer ik zowel de zwemmers als collega’s van de technische staf steeds beter kennen. Het is een mix van jong en oud, maar een hele leuke groep. Naast het harde trainen, wordt er ook voldoende gelachen en wordt er door de liefhebbers tussendoor ook tijd gemaakt voor een gezelschapspelletje. Dit alles zorgt ervoor dat ik me zeker op mijn plek voel en met volle teugen geniet. ‘Time flies when you’re having fun’. Want wat is het toch gaaf als je iedere dag datgene mag doen wat je leuk vindt. En wat gaan de dagen dan ook snel.

Tot in Eindhoven. We (Mala)gaan er hier nog even twee weken vol tegenaan!

PS: om jullie een visuele indruk te geven verwijs ik jullie graag naar de plaatjes.

Het Teatro Romano

Het Teatro Romano

Krachttraining (Inacua Malaga)

Krachttraining (Inacua Malaga)

Ons verblijf (‘het klooster’)

Ons verblijf (‘het klooster’)

Zwemtraining (Inacua Malaga)

Zwemtraining (Inacua Malaga)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *