Kies je tak
van sport

Projectleider Duale Carrière gezocht!

 

Projectleider Duale Carrière

Centrum voor Topsport & Onderwijs Zuid (CTO Zuid) 

Bied samen met onderwijs, sport en bedrijfsleven de talenten de ruimte en mogelijkheden om in hun sportieve en maatschappelijke doelen te excelleren.

In samenwerking met de sportbonden, NOC*NSF, de provincie Noord-Brabant en de lokale overheden, creëert CTO Zuid optimale randvoorwaarden op het gebied van accommodaties, medisch, voeding, anti-doping, strength & conditioning, prestatiegedag, huisvesting en duale carrière.

Dit doet CTO Zuid voor inmiddels 8 topsportprogramma’s en 20 opleidingsprogramma’s. In totaal zo’n 750 sporters.

CTO Zuid is onderdeel van BrabantSport waarbinnen weer wordt samengewerkt met Team BrabantSport en Sports & Technology om projecten te realiseren op het gebied van talentontwikkeling, technologische innovaties, uniek sporten, evenementen, urban sports & culture en topsport.

Wij zijn op zoek naar een:

Projectleider Duale Carrière (24 uur)

Als Projectleider Duale Carrière ben jij de verbinder tussen Topsport & Onderwijs en tussen regionale en nationale initiatieven. Je bent de kartrekker en bewaker van (nieuwe) projecten, waarbij jij als spin in ’t web fungeert tussen de betrokken partijen. Het is een veelzijdige en dynamische functie, waarin je met een groot netwerk samenwerkt. Daarnaast werk je intern nauw samen met zowel de CTO Manager als de experts binnen het High Performance Team (m.n. de topsportleefstijlcoaches). Het is een project t/m Tokyo 2020. Daarna zal het project worden geëvalueerd en de functie opnieuw worden gepositioneerd.

Wat houdt de functie van Projectmanager Duale Carrière in:

  1. Accountmanagement van zowel de aangesloten onderwijsinstellingen ten behoeve van (gemaakte) afspraken over topsportbeleid, als van de aangesloten sportbonden ten behoeve van (gemaakte) afspraken over onderwijsbeleid. Je bent de kennisdeler tussen deze partijen.
  2. Daarnaast ben je vaste contactpersoon voor landelijke partijen waaronder NOC*NSF, stichting LOOT, MBO Raad en FLOT (Platform Flexibel Onderwijs & Topsport).
  3. Projectleiding Duale carrière platform I2 wat staat voor het creëren van synergie tussen onderwijs, sport en bedrijfsleven, zodat talenten de ruimte en mogelijkheden krijgen om hun sportieve en maatschappelijke doelen waar te maken en te excelleren. Je bent de schakel tussen de stuurgroep, klankbordgroep en de werkgroepen en hebt de totale overview. Je maakt jaarplannen, monitort deze en bewaakt de realisatie van de gestelde doelstellingen. Daarnaast bewaak je de positionering van het platform (aansluitend bij de behoeften van de doelgroepen van het platform: sporters, ouders, coaches, studiebegeleiders)
  4. Projectleiding Talent Skills = excellentieprogramma voor jonge talenten dat bestaat uit skills-trainingen om talenten op jongere leeftijd vaardiger te maken. Verantwoordelijk voor de uitrol, doorontwikkeling van dit programma (lijn VO, MBO, HO)
  5. Samenwerken met Topsportleefstijlcoaches gezien hun expertise/uitvoering in skills-trainingen richting sporters, ouders, coaches, studiebegeleiders. Schakel tussen hun praktijkervaringen en (door)ontwikkelen beleid dan wel gemaakte afspraken.Een vacature voor een energieke en ondernemende Projectleider die kan verbinden tussen partijen in het belang van de (aankomende) topsporter. Die zich thuis voelt binnen zowel de onderwijs-, als topsportcultuur en enthousiast wordt om als spin in ’t web te functioneren. Functie eisenDe ideale Projectleider voldoet aan het volgende profiel:

Voor deze vacature zoeken we een positieve persoonlijkheid die in staat is snel te schakelen en prioriteiten kan stellen. Zelfstandig werken moet absoluut geen probleem zijn.

 • HBO werk en/of denkniveau;
 • Achtergrond in/van het onderwijs (kennis van de structuur van de diverse onderwijsniveaus VO/MBO/HO en/of als onderwijskundige;
 • Kennis van topsport & talentontwikkeling;
 • Projectmatig kunnen werken en projecten kunnen leiden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent 24 uur per week beschikbaar;
 • Je bent flexibel en bijvoorbeeld, indien nodig, ook bereid om buiten de normale kantoortijden te werken, avonden en in het weekend.

Je bent een verbinder die er veel plezier aan beleeft om samenhang te vergroten tussen diverse partijen. Die goed overzicht kan behouden en oog heeft voor details en de drive heeft om de duale carrière in Zuid-Nederland naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Aanjager (op verschillende niveaus);
 • Resultaatgericht en een helicopterview;
 • Communicatief zeer vaardig (op verschillend niveaus: zowel mondeling als schriftelijk); Een netwerker;
 • Innovatief en gericht op kwaliteit (onder andere uitvoering PDCA-cyclus);
 • Creatief;
 • Dienstbaar;
 • Doorzetter, volhardend;
 • Ondernemend;
 • Enthousiast, positief ingesteld en representatief.

Ons aanbod
De kans om in een informele en sportieve omgeving te werken binnen zowel het topsport als het onderwijs. Je krijgt goede begeleiding waarbij je de ruimte krijgt om te leren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen met een marktconform salaris en een reiskostenvergoeding. Het betreft een dienstverband t/m december 2020 o.b.v. functioneren. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sport.

Solliciteren?
Mail je motivatie en CV vóór 31 december 2018 naar sandra@ctozuid.nl Wil je meer weten over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Sandra Temmerman (voor 20-12), Programmamanager CTO Zuid, telefoonnummer 06-24822503 of via sandra@ctozuid.nl.   De sollicitatiegesprekken zijn op dinsdagmiddag 15 januari en vrijdagmiddag 18 januari.