Kies je tak
van sport

Ambitie & strategie

Ambitie

In 2000 behaalde de Provincie Noord-Brabant een twintigste plek op de landen medaillespiegel op de Olympische Spelen. Dit was te danken aan de toppers Marianne Vos, Anky van Grunsven, Leontien van Moorsel, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband.

Deze successen hebben gemeente(n) en provincie(s) een impuls gegeven om verder te bouwen aan een Topsportinfrastructuur in Zuid-Nederland. Dit heeft in 2009 weer geresulteerd tot de accreditatie van een Centrum voor Topsport & Onderwijs: CTO Eindhoven.

Twee Olympische cycli verder staat er een topsport-infrastructuur in Zuid-Nederland waar we trots op kunnen zijn. Ook NOC*NSF waardeert dit met opnieuw een accreditatie voor de cyclus 2017-2020, onder de nieuwe naam: CTO Zuid.

In 2028 wil CTO Zuid een 15e plaats in de medaillespiegel halen met topsporters (geboren of getogen als topsporter in Zuid-Nederland) op de Olympische Spelen. Op deze manier willen we als CTO Zuid optimaal bijdragen aan de Top 10 ambitie van NOC*NSF.

Strategie

Om deze ambitie, gezamenlijk met stakeholders, waar te maken zijn er binnen CTO Zuid drie richtingen gekozen.

Toekomst bestendig
CTO Zuid wil een toekomst bestendige infrastructuur creëren aan de hand van een 12-jaar-perspectief. Op deze manier kunnen sporters excelleren binnen hun sport, maar ook zeker zijn van een carrière na de sport.

Innovatief en ondernemend
Met Eindhoven als hart van de Brainport-regio, staat CTO Zuid voor vernieuwing. Vernieuwing zorgt voor duurzaamheid, stootkracht en financierbaarheid van de talentontwikkeling en topsport in Zuid-Nederland.

Verbinden
CTO Zuid is continu op zoek naar verbindingen die bijdragen aan sociaal, maatschappelijk, economisch en sportief rendement.