Kies je tak
van sport

Over CTO Zuid

CTO Zuid is één van de vijf opleidingscentra van NOC*NSF dat topsport, school en huisvesting combineert. Talenten worden ondersteund in de expert-gebieden: duale carrière, doping, fysiek, medisch, prestatiegedrag, topsport-leefstijl en voeding.

Missie & visie

CTO Zuid zet zich in voor programma’s en erkende talenten in de gehele regio Zuid, van talent-identificatie tot een carrière na de topsport. Hiermee zet CTO Zuid in op een 12 jarige opleiding, met als stip op de horizon de Olympische Spelen in 2028. Deze 12 jarige opleiding is vertaald naar een Dutch Model South 2028.

Op de Olympische Spelen in 2028 wil CTO Zuid een 15e plaats in de medaillespiegel halen met sporters die geboren of, als topsporter, getogen zijn in Zuid-Nederland. Op deze manier willen we als CTO Zuid optimaal bijdragen aan de Top 10 ambitie van NOC*NSF.

Overkoepelende programma’s

CTO Zuid is ondergebracht binnen het programma BrabantSport. Binnen dit programma komen de volgende lijnen bijeen:

  • Talentontwikkeling en topsport (CTO Zuid)
  • Evenementen
  • Innovatie & technologie
  • Aangepast sporten

De meerwaarde van deze krachtenbundeling is gelegen in de verbinding tussen de lijnen. Binnen dit programma werkt CTO Zuid nauw samen met Team BrabantSport, een initiatief van bekende Brabantse topsporters, die een gezicht geven aan de (top)sport in Brabant.

Daarnaast is er een (inhoudelijke) samenwerking met Sport Zeeland.